Wie ben ik?

Mijn naam is Mieke van Bussel en ben getrouwd met Willie. Samen hebben we 2 kinderen (2006, 2008) en wonen we met onze honden, katten, pony's en kippen in het buitengebied op de grens van Nederweert en Someren-eind, buurtschap de Smelen vandaar de kennelnaam!

Zelf ben ik opgegroeid met (boerderij)dieren en ik kan me ook geen leven zonder dieren voorstellen. Een hond is er altijd geweest, Duitse en Mechelse herders, en een pony met de naam Mieke stond al in de wei toen ik geboren werd :) Vanaf dat we gingen samenwonen hebben we altijd een Jack Russel gehad, Rocky! Later is daar ook Boef bijgekomen en onze dochter heeft een hondje Boris!

Rocky is 16 jaar bij ons geweest en ook mee verhuisd naar een plek waar we meer ruimte hebben, mede daardoor is ook de wens van ons beide om ooit weer een "grote hond" in ons leven te hebben weer steeds sterker geworden en door meerdere factoren deed zich het juiste moment voor en is onze bewuste zoektocht en gezamenlijke hobby begonnen.

Omdat Willie werkzaam is in de varkenshouderij en veel met de fokkerij bezig is heeft hij zich hier in vastgebeten en na een zoektocht in Duitsland kwamen we uiteindelijk in Oirschot bij de reu uit waar we een pup van wilde! Nadat er contact gelegd was kwamen we op de wachtlijst, begin mei 2019 is Nova (Tumtum van Chika's erf) geboren en 8 weken later bij ons komen wonen, ons avontuur, toevoeging, verrijking is daar begonnen❤️

Genieten, wat een fijn dier! Maar ook wanneer je opgegroeid bent met herders mag je gewoon weer heel veel (opnieuw/bij) leren, mede dankzij onze topfokker, hondenschool en heel veel tijd, oefenen, doorzettingsvermogen en een dosis gezond verstand😃 hebben we iedere dag met en van elkaar mogen leren wat de band ook steeds sterker maakt! Je leert jezelf ook nog eens beter kennen trouwens en da's best een mooie bijkomstigheid ;) 

 

Voordat we ons eerste nestje (A-nest april '22) mochten verwelkomen hebben we de cursus fokken en houden van honden (Voorheen KK1) met een goed resultaat afgesloten, waar de interesse voor de fokkerij vandaan komt is hierboven al duidelijk denk ik, de rest is voor mij ;) Samen sterk!

Bovenstaande was en is nog steeds een mooi (leer)proces, de röntgenfoto's HD/ED keuring, kennelregistratie, kennelnaam, kennelkeuring, fokgeschiktheidskeuring etc etc het kreeg steeds een beetje meer vorm en we keken er dan ook naar uit om dit met Nova mee te mogen maken en deze passie💓 door te mogen geven en te delen met de nieuwe pupbaasjes! Het was fantastisch en voor herhaling vatbaar♥️♥️ 1 van de pups is bij ons blijven wonen en iedere dag mogen we met en van elkaar leren en volg ik wekelijks detectie en mantrailtrainingen met Nova en Roxx!

Wij fokken volgens de reglementen van de rasvereniging; ADRV e.V. in Duitsland en zijn in het bezit van een (verplicht) UBN nr.

Onze kennel is geregistreerd bij de ADRV e.V. in Duitsland https://nl.adrv.eu/